Otoky nohou

Je mi 24 let. Již delší dobu mne trápí otoky nohou. Asi 3 roky zpocatku mirne. V praci sedim nebo stojim. Ultrazvuk žil byl podle lékaře v pořádku jen mi našli v koleni cystu. Praktický lékař mi sdělil že je možné že je to lymfedem že mám na dotyk ztvrdlé nohy doporučil mi přípravek Diorex a řekl mi že mám hodně pít a shodit pár kilo. Snažím se hybat. Vysadila jsem antikoncepci před 3 měsíci (Softine) Jím hodně ovoce i zeleniny. Každý den rybí tuk. Otoky se zhoršují a pridala se mirna bolest a tlak. Často cítím bodání v zádech či ve spodní části břicha a v trislech. A hodně se potím i v klidu. (To jiz trva nekolik let moje detska doktorka mi rekla ze je to normalni ) Řekl mi ze moč i krev mám v pořádku a že to je vše. Nevím na koho se obrátit. Mám pořad pocit ze něco není v pořádku. Ráda bych znala další názor. Děkuji předem za odpověď

Odpověď odborníka:

S diagnozou lymfedemu je to opravdu svízelné. Doporučila bych ještě kompresní punčochy na míru, předepíše Vám je praktický lékař a domluvíte se na rozměrech v prodejně zdravotnických potřeb. Dále by Vám mohly pomoci i manuální lymfodrenáže.
Dobrý i pohyb- zpevnit svaly dolních končetin, aby napomohly odtoku lymfy, úbytek na váze také hodně pomůže.
Pokud se potíte léta, vyšetření byla v pořádku, nejspíše se o nic jednat nebude.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x