Otoky nohou

Již delší dobu mi otékají nohy, zejména kotníky. Asi 3 měsíce beru Euthyrox, byla mi zjištěna těžká hypothyreoza. Na nějakou dobu otoky zmizely, ale pak se opět vrátily a mám je nateklé stále, někdy více, někdy méně. Minulý týden mi lékařka na žilní nedostatečnost napsala Detralex, dnes je to týden co beru 2 tablety denně a zatím žádná změna. Měl by být proti otokům, neměl už by být vidět nějaký výsledek? Nebo co ještě bych měla proti otokům dělat? Děkuji

Odpověď odborníka:

Milá paní Marie, jste zjevně ve velmi dobré lékařské péči. Lék Detralex má dávkové rozmezí 2 až 6 tbl denně, můžete tedy v úvodu přidat ještě 2 tbl. Otoky dolních končetin mohou mít řadu příčin, hypothyreosa a chronická žilní nedostatečnost náležejí k těm nejobvyklejším. Zpravidla je vhodné také navštívit ortopeda a upravit frekventovanou poruchu nožní klenby. Jinak bych doporučila především trpělivou a systematickou spolupráci s ošetřujícími lékaři, kteří se o Vás velmi dobře starají.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: