Otoky po sejmutí sádry

Dobrý den,zlomila jsem si prst.Sádru mi museli sejmout dříve protože mi otekly 2 prsty,které mi ze sádry vykukovaly.Byly už i značně namodralé.Ruku jsem měla celou oteklou.Na radu lékaře jsem si ji chladila a natírala Ibalginem.Chodila jsem na rehabilitaci-voda,lazer,cvičení-ale otok jen velmi pomalu mizel.Dnes jsem už měsíc po sejmutí sádry a ruka je ještě trochu oteklá.Lékař mi řekl,že to prý trvá třeba půl roku.To se mi opravdu nezdá.Kromě oteklé ruky mne trápí i bolestivé ostatní neporaněné kloubky prstů.Po sejmutí sádry jsem měla ruku úplně zdeformovanou .Nemohlo dojít třeba k rozvinutí artrozy-je mi už přes 80 let?Co se s tím dá dělat? Děkuji Vám předem za radu a přeji hezký den

Odpověď odborníka:

Artrozní změny jistě na prstních kloubech již byly. Nepíšete, kdy k úrazu došlo, jaký byl rtg nález zlomeniny a nakolik byly klouby úrazem postiženy. Často se objevuje na středním mezičlánkovém kloubu zánětlivá reakce, tzv. posttraumatická synovitis. Proti té bojujeme především počátečním znehybněním, poté pohybovou a fyzikální léčbou na rehabilitaci, možno dle nálezu aplikovat megnetoterapii nebo léčebný ultrazvuk. Obraťte se na vaše rehabilitační pracoviště, určitě jejich léčba bude přínosem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: