Otoky spodního víčka

  • Dotaz od: A.Potůčková
  • Publikováno: 10.1.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den.Otoky spodního víčka mě trápí přes půl roku.Vyšetření očí,RTG dutin i sono ledvin je v pořádku.Jsem však po operaci dvou příštitných tělísek a dva roky užívám Euthyrox 50(půl tablety).Vyšetření z endokrinologie je též v pořádku.Přesto se chci zeptat,zda příčinou mých obtíží nemůže být právě funkce štítné žlázy.Děkuji za trpělivost.

Odpověď odborníka:

Snížená funkce štítné žlázy (neléčená) může vést k určitému prosáknutí podkoží, tyto změny bývají symetrické, na obou stranách. Ale myslím si, že ve vašem případě to se štítnicí nebude souviset. Jednostranný otok může vzniknout i po prodělané kožní infekci v dané oblasti (opary apod.), nebo provází alergické stavy, bohužel často se nezjistí vůbec nic.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Léky na alergie jsou bezpečné i v těhotenství
Články: Léky na alergie jsou bezpečné i v těhotenství
V dnešní době je zhruba 20...
Irigografie
Články: Irigografie
Irigografie (zhotovení...
Anafylaktický šok – první pomoc
Články: Anafylaktický šok – první pomoc
Anafylaktický šok je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: