Otoky víček

Dobrý den, pane doktore, trpím hodně na váčky pod očima. Nejhorší je to ráno po probuzení a během dne otoky ustoupí. Váčky pod očima máme v rodině (tukového původu), s čímž už jsem se tak nějak zžila, ale vadí mi do toho ty ranní otoky. S lékařem už jsem to řešila a nebyla zjištěna žádná příčina. Mohlo by se jednat prý jen o špatný tok lymfy. Jinde na těle mě otoky netrápí, netrpěla jsem na ně ani v těhotenství. Nedávno mi byl po úrazu napsán aescin TEVA tablety proti otokům a měla jsem pocit, že mi pomohl i na oční víčka. Po dobrání balení jsou otoky zpět. Tak jsem se chtěla zeptat, zda by bylo možno užívat aescin dlouhodobě? Našla jsme si ho i v přírodní podobě v doplňku stravy Aescin VULM. Děkuji. Hezký den. S pozdravem Vanda

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pod očima je kůže velice tenká a je tedy tato oblast náchylnější na otoky. A vzhledem k predispozici v podobě tukových váčků a tenkosti kůže, je pak opravdu nejpravděpodobnější příčinou porucha lymfatického toku. Tuto teorii podporuje i pozitivní vliv Aescinu. Aescin je možné užívat dlouhodobě, ale vzhledem k možným intrerakcím s některými léčivy je o vhodné se o tom nejdříve poradit se svým lékařem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: