Otoky víček

Dobrý den, už 2 měsíce mě trápí otoky víček, měla jsem na nich ekzém (léčen mast protopic a ophtalmohydrocortison mast,léky na alergii) ekzem se vyléčil, ale víčka zůstala oteklá. Proběhla u mě vyšetření štítné žlázy a ledvin a očí. Jediný špatný výsledek byl- albuminurie (37mg/l) v moči. Můj praktický lékař, říká, že to otoky nevysvětluje. Dále si nevím rady, jak to řešit. Byla jsem léčena už několikrát na plicní chlamydie.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, otoky víček mohou být při alergii, onemocnění štítné žlázy a onemocnění ledvin. Pokud byl při ekzémuu otok víček přítomen, ale otoky nezmizely, může tam být nedoléčena alergie, tedy doporučuji ještě kontrolu u očního lékaře. Dále abuminurie má normu 30mg/24 hod, pokud je hodnota vyšší, doporučuji kontrolní vyšetření moči - neboť by se mohlo jednat o onemocnění ledvin. Glukozu v krvi máte v pořádku? Štítnou žlázu vč. odběrů máte také ok? S pozdravem, Štrofová Helena

MUDr. Helena Štrofová
MUDr. Helena Štrofová

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Vidente Vinohrady s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nachlazení, viróza, nebo chřipka?
Články: Nachlazení, viróza, nebo chřipka?
V zimě se potýkáme s...
Zánět dutin
Články: Zánět dutin
Zánět dutin, sinusitida, je...
Klíšťová encefalitida může ohrozit také vaše čtyřnohé miláčky
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Články: Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Bolí vás často břicho a na...
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: