Otoskleroza

Dobrý den.Je mi 40 let.Byla mi diagnostikovana otoskleroza na levém uchu,ztráta sluchu 41%. Zatim mě to příliš neobtěžuje. S Operací nespecham.Chci se zeptat jestli je operace úspěšná i v pokročilém stádiu nebo vhodné operovat včas.A je možné navrácení sluchu pouze naslouchadly?Kolik se pohybují cenově? Má tato nemoc souvislosti se čtyřmi mými porody? Děkuji Martina

Odpověď odborníka:

Vážená paní Martino, otoskleroza u žen se většinou objevuje v souvislosti s porodem. Píšete, že zatím Vám vada sluchu 41% vlevo příliš nevadí, ale sluch se bude stále horšit. Operační řešení je úspěšné asi v 90%, zbytečně operaci neodkládejte. Pokud jde o sluchadla, jsou různého typu ve velkém cenovém rozpětí podle typu sluchadla. Zdravotní pojišťovna hradí pacientovi 7.000.- Kč a zbytek si pacient musí uhradit.

MUDr. Helena Rosická
MUDr. Helena Rosická

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: ORL Rosička s.r.o., ambulance ORL pro dospělé a děti, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x