Otrava jídlem a zvýšené leukocyty

Dobrý den, žiji dlouhodobě v zahraničí (Taiwan) a tento víkend jsem musela vyhledat pohotovost kvůli průjmu, zvracení a teplotě (cca 37,8), zřejmě způsobenými otravou jídlem. Při vyšetření mi byly naměřeny hodnoty leukocytů 17,000 a doporučena hospitalizace, kterou jsem musela ale z osobních důvodů odmítnout a odešla domů na revers s antibiotiky. Za dva dny jsem šla na kontrolu k jinému lékaři, který se mě pouze zeptal, zda mám ještě horečku a průjem (nemám, i když teplota je pořád o něco vyšší než normálně) a následně mě poslal domů s tím, že na další kontrolu už nemusím. Chtěla jsem se proto zeptat, je dle Vašeho názoru třeba trvat na kontrolním vyšetření kvůli těm zvýšeným leukocytům nebo ne? Antibiotika jsem měla pouze tři dny, cítím se víceméně dobře, jen trochu slabší a ospalá. Mockrát Vám děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Pokud již nemáte horečku ani průjem, pravděpodobně se již hodnoty bílých krvinek normalizovaly a není třeba kontrolní vyšetření. Pokud by se ale horečky nebo průjem vrátily, bude potřeba provést nové krevní testy.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: