Otužováním k větší imunitě

Dobrý den,Jsem po operaci plotýnky a lékař mi doporučil i otužování spolu s cvičením.Od 09.07 se tedy ráno 2min sprchuju ledovou vodou. Čekal jsem, že se toto projeví větší obranyschopností proti nachlazení, ale v říjnu jsem si zakusil rýmu a v těchto dnech mám zánět v krku.Tedy to, co jsem čekal, že mne díky otužování mine. Můžete mi poradit, zda jsem něco udělal špatně? Nebo stačí trpělivost a vytrvalost? Jinak i cvičím a sportuju. Předem děkuji za případnou radu a jsem s pozdravem Jiří Č

Odpověď odborníka:

Dobrý den, otužování, sportovní aktivity je výborný způsob jak imunitu posílit, určitě v činnosti pokračujte. Nemůžete ale zcela zabránit vniknutí infekce do organismu, pokud byste se neotužoval tak infekce mohly mít těžší i delší průběh. Můžete ještě přidat nějaké potravinové doplňky - probiotika, zelený ječmen, chlorellu - tyto preparáty posilují slizniční ochrannou barieru, obsahují hodně vitamínů, přírodní enzymy - toto vše přispívá k zvýšení obranyschopnosti organismu.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: