Ovlivnění antikoncepce

Dobrý den prosím Vás beru antikoncepci Belara. 1.dotaz:Chci se zeptat jestli jí ovlivňují antibiotika Rovamycine? 2.dotaz: Nyní beru ještě jedny antibiotika Deoxymykoin. V neděli jsem dobrala poslední prášek z platíčka a v pondělí jsem začla brát antibiotika mám je pouze do pátku. Další pondělí začínám brát druhé platíčko, tak jestli bude antikoncepce ovlivněna po celou dobu braní platíčka?

Odpověď odborníka:

Antibiotika do určité míry mohou snížit účinek antikoncepce, ale pokud je ukončíte v pátek a další platíčko začnete v pondělí,v tomto cyklu by již k případnému snížení nemělo dojit. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Alergie na pivo: na druhu záleží
Články: Alergie na pivo: na druhu záleží
Potravinové alergie jsou...
Jak vám tluče srdce?
Články: Jak vám tluče srdce?
Rychlost tepu, někdy...
Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Články: Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Bolest v zádech nebo boku...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Poznejte signály, které pomohou odhalit nemocné srdce
Články: Poznejte signály, které pomohou odhalit nemocné srdce
Srdeční onemocnění jsou...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: