Ovlivnění antikoncepce průjmem

Dobrý den paní doktorko, mám dotaz ohledně antikoncepce a průjmu. Antikoncepci (Lindyntette 20 - beru již třetí rok, nyní tabletka na konci 2. týdne užívání plata) jsem si vzala ve 20:30, poté kolem jedné v noci jsem měla nechráněný pohlavní styk a kolem třetí hodiny ráno jsem měla silný vodnatý průjem, který trval i následující den...Mohla být účinnost antikoncepce oslabena?Nyní dalších 7 dní používám i jinou metodu antikoncepce (kondom). Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, průjem byl za dlouhou dobu, že užíváte i jinou formu antikoncepce je v pořádku. Těhotná nebudete, antikoncepce je již spolehlivá.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: