Ovlivnění lindynette 20 a ospen 1500

Chtěla bych se zeptat na snížení účinnosti lindynette při užívání ospenu. Začala jsem brát antibiotika a dobrala jsem poslední Prasek antikoncepce. Jak dlouho bych se me mela chránit jinak, pokud je to potřeba.

Odpověď odborníka:

Jelikož při užívání tohoto antibiotika může dojít ke snížení účinnosti hormonální antikoncepce, je vhodné se po dobu užívání antibiotika chránit proti početí ještě nehormonálními metodami antikoncepce.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Opalování během těhotenství: pouze občas a s rozumem
Články: Opalování během těhotenství: pouze občas a s rozumem
Přestože si řada z nás...
Cukrovka může zasáhnout i zrak
Články: Cukrovka může zasáhnout i zrak
Diabetes v případě špatné...
Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Články: Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Bolest v zádech nebo boku...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Určení krevní skupiny
Články: Určení krevní skupiny
Určení krevní skupiny je...
Kouření zpomaluje růst u chlapců
Články: Kouření zpomaluje růst u chlapců
Během čtyř let průměrný...
Medikamentózní rýma: pozor na rychlou úlevu!
Články: Medikamentózní rýma: pozor na rychlou úlevu!
Při neopatrném užívání léků...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Ode dneška nekouřím! Zvládnu abstinenční příznaky?
Články: Ode dneška nekouřím! Zvládnu abstinenční příznaky?
Rádi byste přestali kouřit...
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: