Ovlivnění menstruace mononukleozou

Dobrý den, v den kdy jsem dostala menstruaci jsem měla vysoké teploty, které trvaly ještě další 4 dny. Menstruace byla nezvykle krátká. Normálně ji mám tak 5-6 dní, ted ale 2 dny a potom asi 2 dny uplně slabá. Myslíte že vysoké teploty ji mohly ovlivnit, nebo se může jednat o těhotenství ikdyž jsem měla chráněný pohl.styk (HA neberu, pouze prezervativ) ? Zdá se mi že mám lehce nafouklé břicho, ale to může být i kvuli mononukleoze, kterou jsem prodělala. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, horečnaté onemocnění může ovlivnit průběh menstruace. Každopádně prezervativ není zcela spolehlivá antikoncepční metoda, tedy ani těhotenství nelze s jistotou vyloučit. Do budoucna zvažte užívání spolehlivé hormonální antikoncepce.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Játra v ohrožení: jak poznat problém
Články: Játra v ohrožení: jak poznat problém
Játra jsou životně důležitý...
Zacelení poporodních ran může urychlit sama žena
Články: Zacelení poporodních ran může urychlit sama žena
Při porodu se velmi často...
Depresí k infarktu
Články: Depresí k infarktu
Fyzicky zdraví lidé trpící...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: