Ovosan, inocel

Dobrý den, můj tatínek je po operaci rakoviny prostaty. Dále řešíme problém s tlustým střevem. Pravděpodobně po ozařování ( podle lékařů ) se mu bohužel původně nezhoubné buňky nádoru tlustého střeva změnili na zhoubné. Tato operace byla lékaři prozatím odložena. Jako doplněk stravy na doporučení lékaře užívá přípravek Inocel. Dozvěděli jsme se o přípravku Ovosan, prý je účinější a mohl by preventivně působit jak proti nádorovému onemocnění tlustého střeva, tak proti vzniku případných metastáz. Podotýkám, že stravu i pitný režim tatínek dodržuje již 8 let velmi přísně podle zásad těchto onemocnění ( čaje, vláknina, syrová zelenina, antioxidanty a pod. ) Chtěla bych se zeptat na Váš názor na oba tyto produkty a na jejich užívání v takovýchto případech. Velmi Vám děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel, musím vás zklamat, názory onkologů na užívání těchto preparátů - hlavně v pokročilejších stadiiích onemocnění nejsou příliš kladné. Raději se soustředte na to, aby tatínek měl kvalitní výživu v dostatečném objemu a složení, aby mohl čerpat sílu k "boji" s rakovinnými bunkami z živin kvalitní a pestré stravy s dostatkem ovoce a zeleniny ( kde jsou antioxidanty ). Jistě mu tento doplněk můžete koupit, ale počítejte se spíše podpůrným než s nějakým zásadním vlivem. Můžete jeho koupi i konzultovat s ošetřujícími lékaři - ti mohou mít zkušenost jinou a hlavně přesně znají, o co u tatínka jde. Obecně platí: pokud to vaše kapsa vydrží, přípravek rozhodně neuškodí, ale neslibujte si od něj nějaké zázračné vlivy. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+13 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Ovosan | Od: Dušan | 16.6.2011 13:36
Paní Pavlíno, sice Váš dotaz je z r 2008 přesto si na něj dovolím reagovat. Je pravdou že v pokročilém stádiu zřejmě ovosan nepomůže . Pokud je Však stádium nerozvinuté mám informaci že ovosan spolu s bylinným přípravkem phyto účinně pomáhá ničit zhoubné nádory není to však 100% pravidlo. Velké zkušenosti má doc Bednarčík
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Před sezónou očkování: 10 + 1 otázka o klíšťové encefalitidě
Neurologické vyšetření
Články: Neurologické vyšetření
Neurologické vyšetření je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Články: Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Bolest v zádech nebo boku...
Vedlejší účinky biologické léčby často postihují kůži
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: