Ovulace po vysazení hak ?

Dobrý den, měla bych prosím dotaz týkající se nástupu ovulace po dlouholetém užívání horm.antikoncepce: V srpnu 2011 jsem - po cca 13 letech užívání - antikoncepci vysadila. Menstruace u mě od té doby probíhá, i když ne úplně pravidelně (1.po 29 dnech, 2.po 24 dnech, 3. po 31 dnech). Minulý měsíc i tento měsíc jsem si zkoušela dělat ovulační testy, jelikož bych ráda otěhotněla. Testy jsem prováděla od 10. do 19. dne, bohužel nikdy s pozitivním výsledkem. Je možné, že by ovulace mohla nastat ještě později? Jestliže se u mě ovulace nedostavuje, měla bych se objednat k mému gynekologovi nebo se to dá ještě označit jako "normální stav" po dlouholetém užívání antikoncepce? Předem velmi děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Každý cyklus nemusí být nutně ovulační,antikoncepce se používá i léčebně po vysazení se dostaví ovulace počkejte klidně půl roku a hlavně se nestresujte každý měsíc ovulačními testy příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: