Oxicontin

Dobrý den. mám dost specifický dotaz který mi zatím žádný lékař nedokázal odpovědět. musím vše nejdřív uvést na pravou míru aby nedošlo k nedorozumění . osobní info : Jsem mladý muž , 80kg , 180cm ,nekouřím, nefetuji . Mám cronovu nemoc - jsem jedním ze šťastnějších majitelů této nemoci . Beru Azaprim nebo Imuran a téměř o ní od nálezu nevím (už to bude přes 8 let ) . lékaři se dokonce museli znovu přesvědčit zda to prve nediastikovaly chybně.Alergii na léky jsem nikdy žádnou neměl . Pouze mám slabou na pyl na kterou beru zodac dle svého uvážení - (slupnu tak 15 prášku do roka) . jiné léky neužívám.Na žádné léky včetně antibiotik jsem nikdy žádnou alergii neměl a vlastně se nikdy neprojevovaly ani vedlejší účinky . mimo pupeční kýly (12let ) jsem nikdy neprodělal žádnou operaci a neměl žádnou zlomeninu. tlak v normě. rodinné info : oba rodiče vysoký tlak . první děda od mládí problémy se srdcem včetně operací . druhý děda 2x infarkt, 2x mrtvice . babička - rakovina kůže sestra 1x kolaps stav - z nezjištěných důvodů . a teď o co mi jde : Jsem zastáncem survivalu - jde o zájem o dovednosti přežití. připravuji si evakuační zavazadlo pro případ apokalipsi , útoku mimozemšťanů, válku ... to je celkem fuk. Povedlo se mi sehnat člověka ze zdravotnictví který má přístup k lékům které jsou normálně na předpis. PODOTÝKÁM ŽE NEMÁM DŮVOD LÉKAŘŮM NEDŮVĚŘOVAT A LÉČIT SE SÁM A POKUD BUDE CIVILIZACE VE FUNKČNÍM STAVU NEHODLÁM SE O PRO NORMÁLNÍHO SMRTELNÍKA ABSOLUTNĚ NEDOSTATKOVÉ A VZÁCNÉ LÉKY JAKÝMKOLIV SAMO LÉČENÍM PŘIPRAVOVAT. ANI BYCH SI TO NETROUFL RISKOVAT. vím že lék oxicontin je dost silný opiát který se užívá pro závažnější úrazové stavy A teď k otázce : 1.) mohu s crohnovou nemocí eventuálně i na azaprim nebo imuran užívat lék oxycontin ? pokud ne jaká je pro mě vhodná alternativa ? alternativou rozumím skutečně alternativu nikoliv voltaren gel. 2.) jaké je pro mne maximální a minimální účinné dávkování a jak dlouho je bezpečné lék užívat . předpokládám rovněž že je tu riziko závislosti. PS : jsem si vědom že léky z pochybných zdrojů jsou extrémně rizikové a jakékoliv samo léčení lze důrazně nedoporučit. nicméně jak jsem uvedl - je to pro naprosto vijmečné stavy bez dostupnosti služeb lékařů a budu rád když léky za pár let budu moci vrátit nepoužité. Snažně prosím o odpověď přímo na otázku . Děkuji

Odpověď odborníka:

Pomíjím všechny ostatní aspekty a přímo k otázkám: ad 1) Přímé interakce s užívanýmy léky nejsou. Pokud by byla střeva výrazně změněna (nepředpokládám) je riziko utlumení střevní motility a následné náhlé příhody břišní se všemi důsledky. ad 2) Dávkování zpravidla 10 mg po 12 h. Riziko závislosti je určitě (individuální)!

MUDr. Miloš Sázel, CSc.
MUDr. Miloš Sázel, CSc.

Specializace: Hyperbarická a letecká medicína
Pracoviště: Ústav leteckého zdravotnictví Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Mezi příznaky alergie patří i svědění uší a patra
Články: Mezi příznaky alergie patří i svědění uší a patra
Jako typické příznaky...
Zánět dutin
Články: Zánět dutin
Zánět dutin, sinusitida, je...
Salmonelóza
Články: Salmonelóza
Salmonelóza je infekční...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Kouzelně jednoduché cviky vám pomohou otěhotnět
Články: Kouzelně jednoduché cviky vám pomohou otěhotnět
Snažíte se o miminko, ale...
Infekce močových cest
Články: Infekce močových cest
Infekce močových cest je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: