Ozvěny v levém uchu

Dobrý den, cca 2 měsíce trvají potíže... Z ničeho nic, silné ozvěny v uchu na levé strane. Slyším i svůj vlastní hlas jako ozvěnu. Přivádí mě to do šílenství... Na ORL bylo zjišteno pokles hlubokých tonů u levého ucha. A to je tak vše...proč se nezjistilo. Z ORL jsem absolvoval pulzní léčbu Prednisonem . Pak Xorimax. V Nemocnici mi dělali CT mozgu, MRI...nikde nic nezjistili. Beru Betaserc24 1-1-1, nemám pocit že by to nějak pomáhalo...na kontrolách ORL audio vždy téměř na vlas stejný. Jsme u toho, že v podsate nevíme co mi vlastně je. K ozvěnám a šelestem v levém uchu se nekdy přidáva jakoby zvláštní pocit i na levé oko a levou stranu tváře. Těžko to opsat jakoby hodne jemné brnení, cítite že pocitovo je to jiné, třeba jakoby trocha obtížnejší mrkalo levé oko...a pod. I obličejova kost na levé strany pod okem je nějaké zvláštní jakoby mírne trplo. Ale co je zcela zvláštní, 10 dni spátky začali zcela pozvolna ozvěny mizet...až cca za 4 dni to zcela napravilo do normálu. Vydrželo to 5 dnů. Pak stějne pozvolna se to začalo kazit... A za 4 dni jsme byli na začátku. Všechno mi vadí... telka, radio v aute ale i mluvené slovo dokonce i vlastní. Když třeba ve výtahu se někdo zasměje tak to vnímám tak intenzívne, že mám pocit že mi vyletí levý bubínek z hlavy. Nebo když projede kolem mne sanitka tak to je opravdu zážitek...ale stačí když v jídelni někdo bouchne se židli. Jsem z toho zoufalý. Je to diskomfort života jakou si nedovede nikdo představit, kdo nezažil. Pracuji jako manažér..... Nedokážu se soustredit na práci. Jsem neustále podráždený...celý den nato musíte myslet...ani na chvíli Vás to nepustí. Když jdu spát v levém uchu je jakoby hučení u sloupu vysokého napětí a v pravím pískání.... Mám pocit že brzo budu potřebvat víc psychologa než ORL. Docela mne bolí i krční páteř, nevím jestli to s tím může souviset... Jak jsem psal, pracuji jako manažér a půlku života sedím za volantem.... Jsem již unavený z neustálýho googlovani.... Můžete mi prosím někdo pomoci???!!! Děkuji PS: Mám pocit, že celou dobu se něco přehlíží a třeba to bude z ucpaných cév...nevím... Je mi 35let, ještě ,,mám nárok,, na pár let v relatívní pohody...a ne mít potíže jako lidi v 70+

Odpověď odborníka:

Myslím, že v nemocnici ohledné vyšetření pro Vás opravdu udělali vše. Tento problém postihuje všechny věkové kategorie, takže ne jen starší lidi. Příčina se většinou nenajde, tak to prostě je. K potížím by mohla svým dílem opravdu přispívat krční páteř, takže vyšetření na rehabilitaci je vhodné. Ještě zkuste co nejdříve se dostat na léčbu do hyperbarické komory, to by mohlo mít dobrý efekt, ale bohužel jistota nikdy není.

MUDr. Pavel Strnad
MUDr. Pavel Strnad

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Ambulance ORL (ušní, nosní, krční), Ústecká poliklinika

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: