Pacient s kontrastní latkou a těhotná žena

Dobrý den, mam dotaz. Jsem ve 38.tt a můj děda byl na vyšetření na onkologii a zároveň byl napuštěn kontrastní látkou a jako doprovod mu sel otec s babičkou, kteří me poté přišli navštívit domu, samozřejmě bez dedy. Chci se zeptat, zdali doprovod na me nemohl přenést tu radioaktivitu od dedy. A zdali nebude plod ohrožen. Děkuji za odpověď. Andrea. Preji hezký den.

Odpověď odborníka:

Milá Andreo, rozhodně na Vás nemohli nic přenést. Plod má vše již dávno vyvinuté, vnějsí vlivy ho již nijak nemohou ohrozit. KK

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: