Pacient v komatu

Dobrý den,prosím Vás o odpověď na mou otázku. Pokud je pacient v komatu,může podstoupit vyšetření magnetickou rezonancí? A pokud ano,není překážkou kovový předmět v ruce,který mu tam dali při operaci na srovnání kostí?? Ukáže výsledek vyšetření jak je poškozený mozek a které části či centra mozku jsou zasažené? Děkuji za odpověď Hrbková

Odpověď odborníka:

Takové speciální otázky může odpověděr jenom radiolog. Ale pokusím se odpovědět. Pacient může být ve stavu bezvědomí bez probléému vyšetřen magn. rezonancí, právě naopak by měla diagnoze nejvíce napomoci.. Záleží na kvalitě a složení materiálu kovového předmětu, v posldní době jsou předměty na kostech i titanové, které pro MR nevadí. Ale záleží na každém jednotlivém případu. a na vzdálenosti vyšetřovaného místa. Magn. rezonance nejlépe ukáže poškození mozku s naprostou přesností. Je to nejlepší dosažitelné vyšetření.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: