Pád

Dobrý den dnes jsem omdlela pamatuji si jen jak jsem se probudila na zemi a kolegové mi volaly sanitku. Spadla jsem ze stoje. Říkaly že jsem byla v nevědomí jen nákou chvíli, při tom jak jsem spadla jsem se uhodila o podlahu do hlavy. Po převozu do nemocnice mi vzaly krev, udělali EKG, změřili tlak, řekly mi že je to asi z dehydratace .. Ale nikdo mi nezkontroloval hlavu uběhlo asi 8hod od urazu a cítím takový tlak na hlavě a v uších, mohou se projevit náké pozdní následky ? Předem moc děkuji za vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Krystýno. Z popisu pádu se opravdu zdá jako příčina kolaps. Tj porucha vědomí z oběhových příčin- pokles krevního tlaku, snížení objemu tekutin v těle apod. Ale pokud při tom byl úder do hlavy, mohla se situace zkomplikovat i drobným otřesem mozku. Větší úraz hlavy by byl doprovázen delší poruchou vědomí. Určitě by byl vhodný klidovější režim alespoň 3 dny, tekutiny, pokud jsou bolesti v záhlaví tak i prizznitzovi zábaly na šíji. Bolest může být udržována i vzniklou blokádu krční páteře po pádu. Pokud by se tendence k omdlévání vracela, nebo se bolesti hlavy horšíly ,přidaly se stavy nevolnosti, spavosti, závratí, tak bude nutné jít k lékaři- svému praktikovi, ev neurologovi, nebo zpět do nemocnice kde Vás po pádu vyšetřovali. Pokud by se poruchy vědomí vracely, je vhodné vyloučit opravdu i neurologickou příčinu a doplnit i vyšetření elektrické aktivity z mozku- tzv EEG. Zdravím dr. Šigut

prim. MUDr. Vladimír Šigut
prim. MUDr. Vladimír Šigut

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologické odd a iktové centrum nemocnice Krnov,
Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

Poradna uLékaře.cz

Nepromeškejte správnou chvíli začít s účinnou léčbou a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět močového měchýře
Články: Zánět močového měchýře
Zánět močového měchýře...
Rekonstrukční operace zachraňuje prsy a ženské sebevědomí
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Pásový opar může vážně poškodit zrak!
Články: Pásový opar může vážně poškodit zrak!
Takzvaný herpes zoster...
Endokanabinoidní systém: ovlivňuje i vnímání bolesti
Články: Endokanabinoidní systém: ovlivňuje i vnímání bolesti
Endokanabinoidní systém v...
S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
Články: S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
V minulém článku jsme se...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: