Pád na hlavu u dítěte

Jste zde Domů » Poradny pád na hlavu Zaslat dotaz 1. 9. 2015 otázka Dobrý den pane doktore. Mám téměř dvouletého synka, který teď plnými doušky vychutnává schopnost chůze a běhu. Přestože ho nespustím z očí, stalo se mi, že před týdnem si skočil v obýváku na gauč a naklonil se jakoby z boku a než jsem k němu doběhla, spadnul z toho boku přímo na temeno hlavy, následně pak na záda (udělal jakoby salto). Výška gauče je cca půl metru. Hned plakal, po chvilce se u mne uklidnil. Žádné příznaky nebyly (veselý, nezvracel, spavý nebyl, chování v normálu, ani boule na hlavě), tudíž jsme na pohotovost nejeli. Přesto si říkám zda ho neměl vyšetřit lékař, případně Rtg hlavy. Bojím se aby v té hlavičce nebylo nějaké třeba i malé krvácení nebo hematom, který by se projevil až později nějakými obtížemi (třeba epilepsie). Myslíte, že je to možné? Děkuji za radu!

Odpověď odborníka:

Vážená Evo, jako matka dvouleté velmi aktivní holčičky chápu Vaše obavy. Dle toho co píště by měl Váš chlapec být v pořádku. Pokud nezvracel, normálně se choval, nemá ani bouličku na hlavě, já jako lékař bych RTG hlavičky určitě neindikovala. Myslím, že jste se zachovala naprosto správně, nenechte se strašit informacemi na internetu. Přeji Vám, co nejméně úrazů. S pozdravem MUDr. Marta Ručková

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x