Padající nehet

Dobrý den, udělala se mi nehtová mykoza nebo plísen. Dostal jsem nějaký preparát a nyní používám chytrou houbu. Léčba je pomalá. Lze ji nějak urychlit? Druhý problém je,že nehet je hodně poškozený a odstává od lůžka. Ke všemu nyní prasknul. Mám ho celý odsřihnout nebo nechat? Mám strach aby ten nový správně rostl a zároveň aby se do odkryteho lůžka nedostala nějaká infekce. Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, napřed je nutné zjistit , jestli jde opravdu o plíseň (kultivace z nehtu) nebo o nehtovou dystrofii, která je neléčitelná, proto navštivte dermatologa. Léčba plísně trvá tak dlouho , pokud nehet samovolně neodroste a urychlit toto nelze. S pozdravem

MUDr. Silvie Rafčíková, MBA
MUDr. Silvie Rafčíková, MBA

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Centrum estetické medicíny

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: