Padání ochlupení

Dobrý den paní doktorko. Můžete mi prosím Vás říct jaké faktory, nedostatky vitaminu,... mohou ovlivnit to, že když potáhnu za řasu, obočí, chloupek, tak ji/ho snadno vytrhnu. Jde to mnohem snadněji než kdy dříve. Může být příčinou i horší psychická stránka? Je pravda, že po vytrhnutí řasy již nová nenaroste? Děkuji Vám.

Odpověď odborníka:

Vlasy, řasy i ochlupení se přirozeně obnovuje a na místě vypadlého či vytrhnutého naroste nový. Pokud je padání ve větším rozsahu, pak může mít více příčin: psychický stres, choroby štítné žlázy, operace, těžké somatické nemoci např. s horečkami, změny hmotnosti ( rychlé hubnutí) apod.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Vypadlé obočí a řasy u dítěte | Od: Marie | 23.12.2016 12:28
Dobrý den. Vnučce v 10 letech začalo
řídnout, pak vypadávat obočí a řasy,
takže během roku již nemá žádné.
Vlasů má hodně, nevypadávají.
Nemocná nebyla, operaci neměla. Je
štíhlá, váha nekolísá. Povahově je
klidná, vyrovnaná, žije v harmonické
rodině. Poradíte, co je příčinou tohoto
stavu a co bychom měli dělat a kde
začít léčbu? Bylo by možné odpovědět
na e-mailovou adresu flsv@seznam.cz
Děkuji moc.
reagovat
re:Vypadlé obočí a řasy u dítěte | Od: uLékaře.cz | 27.12.2016 11:23
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám
lékař mohl odpovědět, poprosím
Vás,
abyste dotaz zkopírovala a
vložila přímo do poradny na
těchto stránkách:
http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař
věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše
bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: