Padání vlasů

Dobrý den, brala sem 10 let antikoncepci (2 roky pramíno 28, 6 let diane 35, zbylé dva roky cca každý půl rok jiná nízkohormonální, protože diane podle mého nového gynekologa nebyla potřeba, neměla jsem nikdy akné ani nic podobného, nevím proč mi to moje předchozí gynekoložka předepsala, žádná antikoncepce se mi nechtěla "uchytit" u všeho špinění v půlce cyklu, tak jsem vysadila) cca 3 měsíce po vysazení mi začaly hrozně padat vlasy, již je to rok a padání neustává, navštívila jsem dva kožní lékaře. U nás v Berouně, kde mi paní doktorka poradila užívat donna hair forte a vodičku alpicort a chodila jsem na sněžení dvakrát týdně celkem jsem byla 16x, padání neustalo, tak jsem navštívila centrum zdravých vlasů na vinohradech, kde mi paní doktorka doporučila methionin 2x denně, kyselinu listovou, železo, a neocapil, padání stále neustává. Dorůstají mi nové vlásky všude na temeni hlavy a nejvíce na koutech a po stranách hlavy, pleše zatím nemám, ale bojím se že budu! Všechny tyhle krátké vlásky (cca 3-5 cm) vypadávájí, vždy při koupání cca 150-200 vlasů, takže nestíhají dorůst do mé normální délky(40cm), takže to vypadá že mám na hlavě tři vlasy v celkové délce. Gynekolog mi dělal hormonální mapu, hormony mám v pořádku, praktický lékař mi dělal rozbor krve na vitamíny a na štítnou žlázu a také vše v pořádku. Už si nevím rady, jsem z toho opravdu zoufalá. Nevím čím by to mohlo být a popřípadě jak toto léčit, než se mi udělá pleš. Děkuji za jakoukoli radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, k zákaldnímu vyšetření při difuzním výpadku vlasů patří vyšetření štítné žlázy (včetně protlilátek proti štítné žláze), minerálů včetně železa, případně hormonů či imunologické vyšetření. Lokálně se léčebně volí u těžších forem minoxidil (Neocapil, Belohair), celkově podpůrná terapie minerály (Biosil H apod) či methioninem. Vše základní jste tedy asi absolvovala. Lze ještě doporučit šampon Plantur. Další metodou používanou k podpoře růstu vlasů je mesoterapie či aplikace plazmy.

MUDr. Jaroslav Urbánek
MUDr. Jaroslav Urbánek

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: soukromá kožní ambulance, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Svalová biopsie
Články: Svalová biopsie
Svalová biopsie je řídce...
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Chrapot může značit nachlazení. Nebo rakovinu hrtanu
Články: Chrapot může značit nachlazení. Nebo rakovinu hrtanu
Jedním z méně známých...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Střevním zánětům nesvědčí ananas ani pomeranče
Články: Střevním zánětům nesvědčí ananas ani pomeranče
Stojíte nad mísou ovoce a...
Bradavice
Články: Bradavice
Bradavice jsou drobné kožní...
Mykóza penisu: Pohlavní nemoc to není, ale přehlížet ji se nevyplácí!
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: