Padání vlasů

Dobrý den, již asi rok pozoruji problém se zvýšeným padáním vlasů. Mám cca o 30% vlasů méně. Při vyšetření štítné žlázy zjištěna nepatrná snížená činnost a nasazen Letrox 50, který beru 3 měsíce a hodnoty ŠŽ se již vrátily do normálu, v Letroxu pokračuji. Dále jsem 2 měsíce užívala Methionin, pak 2 měsíce Evocaps, zase Methionin. Na kožním mi byl předepsán Alpicort F, po měsíci aplikace 1 balení mám pocit, že mi vlasy padají ještě více. Vlasy mám suché, dříve se hodně mastily, pokožka hlavy občas svědí, lupy nemám. Také asi 10 let beru antikoncepci Mercilon (je mi 30 let). Žádný stres jsem neprožila, v rodině také tento problém není, takže už opravdu nevím, co by mohlo být příčinou a moc mě to trápí. Uvažuji o přípravku Neocapil nebo Eucapil...? Jinak se stravuji zdravě a vyváženě a hodně sportuji. Předem moc děkuji za rady.

Odpověď odborníka:

Bohužel někdy se příčina padání vlasů nezjistí. Pokud byly i krevními testy vyloučeny všechny známé příčiny( krevní obraz, CRP, biochemie, minerály, železo, hormony, autoimunita..), zkuste např. řadu Kerium proti padání vlasů ( šampon + sérum) + vnitřně inneov kapsle proti padání vlasů ( alespoň na 3 -4 měs.). Při nedostatečném efektu příp. neocapil či Regaine.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: