Padání vlasů

Dobrý den, Byla mi zjištěna snížená funkce štítné žlázy a uz zhruba dva měsíce beru každý den ráno půlku Letroxu 50. Teď po dvou měsících mi začaly nadměrně vypadávat vlasy, přitom před tím jsem s tím problém neměla. Myslíte, že to může být způsobeno Letroxem? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vlasy padají většinou kvůli abnormálním hladinám hormonů štítné žlázy v krvi, ne v důsledku léčby. Tudíž bych spíše předpokládala, že ještě nemáte dostatek hormonů v krvi (to se uvidí při nejbližších krevních testech, dávku Letroxu většinou vícekrát upravujeme, než dosáhneme požadovanou dávku dle indiviuální potřeby pacienta). Padání vlasů také se štítnicí nemusí vůbec souviset. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
štítná žláza a padání vlasů | Od: Sara | 27.5.2013 12:09
Jakákoliv hormonální
nerovnováha často padání
vlasů může doprovázet. S
tím toho moc bohužel
neuděláte.

Můžete ale dostat pokožku
do co nejlepšího stavu.
Doporučuju navštívit
trichologa, který udělat
trichologické vyšetření a
mikrokamerou vám ukáže
stav vlasové cibulky a
hlavně také pokožky.
reagovat
re:štítná žláza a padání vlasů | Od: Sára | 10.1.2016 09:45
Mám ten samy problém, trvá už přes dva roky.
Chci a zeptat, zda jste tento problém nějak
vyřešila.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: