Padání vlasů

Dobrý den, mám k Vám dotaz týkající se štítné žlázy a padání vlasů. V červenci 2008 mi lékař naměřil vysoký TK 220/100. Po vyšetření krve zjistil, že jedním z důvodů je špatná funkce štítné žlázy. Moje tepová frekvence v té době byla 100 za minutu. Začala jsem brát léky na hyperfunkci štítné žlázy Thyrozol 3x denně a na tlak Lokren. Hladina hormonů se zlepšila, teď beru 1 thyrozol denně. Na lak jsem dostala ještě jeden Amprilan 2,5. Jenže pak mi začalo otékat jedno oko. Paní doktorka řekla, že uvažuje o odstranění štítné žlázy. Před měsícem mi začaly padat vlasy. Během měsíce mi jich už hodně ubylo. Jinak se cítím dobře. Štítnou žlázu mi odstraní až na podzim, ale to už můžu být úplně bez vlasů. Začala jsem brát Panthenol a Methionini. S operací jsem dávno smířená, takže můj dotaz je k vlasům. Je to po měsících důsledek akutního stavu, odezní to, dá se s tím něco dělat ? Pomůže odstranění štítné žlázy, měla bych se snažit jít na operaci co nejdříve ? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, padání vlasů je jedním z hlavních příznaků zvýšené funkce štítné žlázy. Potlačit se to dá léky. Doporučuji tedy konzultaci na endokrinologii. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: