Padání vlasů - alpicort f

Dobrý den, před 5 měsíci jsem z důvodu trombofilní mutace vysadila HAK a od té doby mi hrozně padají vlasy. Vlasy už mám hrozně prořídlé. Byl mi doporučen Alpicort F, ale ze složení tohoto přípravku vyplývá, že obsahuje estrogeny, které já kvůli své trombofilní mutaci nemohu užívat. Chtěla jsem se tedy zeptat, jestli jsou pro mne estrogeny v tomto kožním podání (v podobě Alpicortu F) přípustné či nikoliv. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Příčina výpadu vlasů je hormonální, takže ve vašem případě je problematická léčba, protože není možné tuto příčinu hormonálně léčit. Doporučuji alespoň Alpicort samotný, bez estrogenů, na srovnáho hormonálních hladin spíše doporučuji alternativní postupy - ženský čistící čaj, akupunktura, čínská medicína, reflexní masáže atd.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
padání vlasů | Od: Květa | 17.10.2016 21:53
Dobrý večer,měla jsem neustálé padání
vlasů,v drogériích jsem nejdříve začala
si kupovat březovou vodu s lopuchem
přímo na padání vlasů poté když nic
nezabíralo zašla jsem do lékárny a
koupila jsem si vitamín panthenol
přímo také na vypadávání vlasů,nic mi
nezabíralo tak jsem se obrátila na
kožní lékařku,která mi předepsala
přípravek Alpicort,abych každý večer si
vtírala do vlasů,už měsíc ho používám
a opravdu vlasy už tolik nepadají skoro
už vůbec tak jsem opravdu ráda že
snad konečně bude po vypadávání
vlasů
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: