| Nápověda

Padání vlasů bez nalezené příčiny

  • Dotaz od: Alena
  • Publikováno: 19.10.2012

Dobrý den. Již čtyři měsíce mi padají vlasy. Dosud nepomohla kosmetika z lékárny (šampón Plantur 39, Biohair, Biosil, Pangamin Bifi Plus) ani injekce B12, na které chodím měsíc.Vlasy jsem měla dlouhé a musela jsem je nyní ostříhat. Padají po celé ploše hlavy, vždy i s kořínky, nijak moc se nelámou, jen celé vypadávají, denně 170-210 vlasů. Na pár místech se mi udělaly lysiny cca 1x1cm. Příčinu padání vlasů mi doktorka neurčila, mohlo by podle ní jít o dlouhodobý stres, kterého mám podle ní požehnaně, nicméně mě to přijde jako normální stav. Přiznávám možnou labilitu, ale nejde o nic závažného co by zasloužilo antidepresiva. Na začátku června mi byla zjištěna chudokrevnost (hemoglobin 78, nyní po užívání Aktiferrinu cca dva měsíce jen mírně pod normou). Před zjištěním chudokrevnosti jsem měla časté stavy na omdlení, dušnost, bušení srdce, dvakrát ztrátu vědomí, jednou z dlouhého stání, podruhé z dobíhání tramvaje. Od užívání Aktiferrinu tento problém zmizel, zůstala ale zvýšená únavnost, po každé činnosti bych si potřebovala odpočinout a často práci ani nedodělám celou. Spát dokážu i 16 hodin a z postele nevylezu. V RA snížená funkce štítné žlázy, u mě podle vyšteření z června v pořádku, stejně tak diabetes. Zvýšena hladina kyseliny močové v krvi a imunoglobulinu. Tlak normální, před pár měsíci zjištěno na EKG prolaps mitrální s regurgitací. Po komplikovaném úrazu a kvůli špatnému zahojení před lety biopsie pro podezření na zánět kostní dřeně (nepotvrzeno) v levém nártu, pro trvalé bolesti nártu diagnitikována artróza a cysty v kostech. Nedávné CT vyšetření nártu bez aktivního zánětlivého procesu. Občas užívám Ketonal při větších bolestech, nárt často otéká, bolí při pohybu, výjimečně i v klidu. HA neberu a nikdy jsem nebrala. Moc nejím maso, trpím často na akné, kvasinkové infekce a v minulosti jsem měla kandidózu trávicího traktu. Poslední dobou mám potíže s pamětí, zapomínám zcela běžné věci které musím během dne udělat, mimo jiné i s kým jsem kdy mluvila, co jsem kam položila, často dělám zcela nesmyslné pravopisné chyby. Krom železa mi obvodní doporučila nutridrinky. Zajímal by mě názor nějakého dalšího lékaře, jelikož vlasů rapidně ubývá a zatím se mi nedaří padání vlasů zastavit. Děkuji Vám za Váš čas, Alena

Odpověď odborníka:

Rozhodně si myslím, že váš celkový stav vyžaduje další vyšetření a léčbu. To, co popisujete, rozhodně nelze označit za "zdraví". Váš celkový stav - únava a další psychosomatické obtíže, neurologické obtíže, chronické bolesti, padání vlasů, anémie....vše spou souvisí a je třeba to řešit jako komplexní stav a ne jednotlivé obtíže. Vřele doporučuji vyšetření v Institutu celostní medicíny. A možná i vyšetření neurologem k vyloučení nějakého plíživě začínajícího neurologického onemocnění.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Doporučený lék

Naloc podporuje hojení zbarvených a deformovaných nehtů následkem plísňové infekce. Dále zvyšuje hydrataci a šetrně vyhlazuje vnější vrstvy nehtové ploténky. Mění podmínky prostředí a zpevňuje nehet, čímž brání růstu plísní a bakterií. Naloc zlepšuje vzhled nehtů a udržuje je v dobrém stavu.

Sleva na léky:
Jako uživatel uLékaře.cz získáváte slevu. Slevový kupón zde.
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Nejčtenější dotazy
Nejnověji hodnocení lékaři
 
Naposledy čtené: