Padani vlasu = štitna žlaza?

Dobry den pani doktorko, ja bych mela na Vas dotaz ohledne padani vlasu. V poslednim roce pozoruji intenzivni padani vlasu. Lecim se na stitnou zlazu, beru Letrox kazdy den 1 a o vikendu 2 pilulky-pry ji mam podle p-ni Dr. - snizenou funkci. Po tech prascich me i tak trochu tlaci na krku ( jako bych tam mela knedlik a spatne se mi obcas dycha ). A taky mi byli zjistena uzkostni porucha, vsechny vysetreni ( jako je CT, EEG, MR ), jsem podstopila a je to v poradku. Chtela bych se zeptat, je mozny, ze ten Letrox = porucha stetne zlazy, zpusobuje nadmerne padani vlasu? Pokud je to mozny, co mam s tim delat? Jak to napravit? Mam dlouhe krasne vlasy a mrzi me, ze jich mam malo ... Dekuji Vam predem za Vasi odpoved. Martinkova.

Odpověď odborníka:

Závisí to na tom , zda jsou hodnoty odběru krve štítné žlázy v normě (kompenzovaná porucha štítné žlázy). Pokud ano, příčina padání vlasů by měla být intenzivněji zjištována jinde - navštivte proto kožního lékaře, který se touto problematikou zabývá. Příčiny mohou být nejrůznější |(odborně se jmenuje porucha padání vlasů alopecie : http://www.ulekare.cz/Vyhledavani-u-lekare?search=alopecie&action=search&module=&from=00&where= ) , také třeba autoimunitní, proto požádejte kožního lékaře o vyšetření. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x