Pakloub zápěstí, disi

Před dvěma lety jsem prodělal operaci fraktury člunkové kosti herbertovým šroubem. Od operace proběhlo nespočet kontrol s tím že kost postupně prorůstá, při poslední byl diagnostikován pakloub, mírné DISI. Jsem objednán na operaci kde proběhne extrakce šroubu, resekce pakloubu, výplň kostním štěpem a sešroubování kosti dlažkou trilock. Chci vědět jak je to s možností vzniku artrózy, jakým způsobem řešit rehabilitace, jestli je možné mírnou DISI řešit neoperačně atp. Ruka současné době nebolestivá, běžná činnost problému, mírný otok v místě ohybu zápěstí. Je mi 23 let.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Operace pakloubu je jakousi prevencí vzniku osteoarthrosy v této oblasti , i když efekt nemusí být stoprocentní. DISI je nestabilita zápěstí a pakloub nani nemá velký vliv, řešeí se jiými operacemi. Mírná DiISI pokud má pacient potíže se dá ešit i ortézou či změnou zátěže zápěstí .

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: