Palčiva,až bodava bolest ze zad pod koleno

Dobry den, již 15 dnů jsem po zakroku kolene.Dělali mi artroskopii kolene.Měla jsem praskle oba menisky,mam artrozu 3 stupně na čéšce a na vnější straně 2 stupně.JIž chodím bez holi,ale přidal se tento problém.Jsem po uraze ze zady.V oblasti krčni pateře mam skoliozu a v oblasti bederni časti zad mam vyhřezlé plotynky,na jednu stranu asi 6mm a na druhou asi 4 mm.Je to již 10let od urazu.Celou řadu let cvičím,pohyb mi neni cizi,ale ted po te artroskopii,mi začal vystřelovat bolest z oblasti beder,protože mi byl ještě diagnostikovan zuženy kanalek v oblasti kořene a to talčí na nervy a ta bolest,co jde do nohy,se stale stupnuje hlavne v klidu,jde do vnitrni strany třisla a pak po vnejsi straně stehna pod koelno.Co s tim mohu delat.Na neurologii stale nic moc nedelaji,jen rehabilitace,to pomuze na chvili a nic vice.Mohli by jste mi poradit,co s timto delat a jak se to da řešit: Dekuji

Odpověď odborníka:

Nálezy ukazují problém ve Vašem těle, zúžený míšní kanál, výhřezy destiček, to vše je problém , který existuje, je velmi nevýhodný, možná způsobuje Vaše potíže. Ale ne určitě! Pokud je příčina bolestí v změnách, jak jsou popisovány, tak neurolog zvažuje operační řešení, někdy mikroneurochirurgický zásah. Pokud zatím takto neuvažuje, tak velmi pravděpodobně je příčina blízko těmto změnám, ale je více způsobena svalovou reakcí a poruchou funcke páteře, stejně tak jako poruchou statiky pánve a určitě přítomnou svalovou reakcí. Toto vše je možno léčit, nelze to však již běžnou rehabilitační léčbou, ta může zklidnit a dočasně zmírnit, ne však odtsranit. Samozřejmě pokud to ještě jde,. Vše však vypadá tak, že by to ještě jít mělo. Běžná fyzioterapeutická léčba je však také nedostatečná, je třeba alespoň na začátek léčby- tak 2-3 měsíce vyhledat lékaře, který takto pracuje( často to v ČR bývá neurolog, zřejmě však ne zrovna ten Váš, někdy TV či sportovní lékař, někdy i rehabilitační) "Aktivní fyzioterapie" zlepší funkci tam , kde to jde a kde to je možné, což není tak jednoduché ,jak se to napíše. Současně se zlepšením je třeba doporučit cílené, konkrétní cviky, protože je třeba zlepšení využít a okamžitě začít pracovat na svalech. Může to být i fyzioterapeut, který pracuje pod přímým lékařským dohledem( tedy ne na dálku spolupracujícím). Lékař součsně s léčbou ví, kdy je třeba konsultovat chirurgy či neurochirurgy.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Poznejte signály, které pomohou odhalit nemocné srdce
Články: Poznejte signály, které pomohou odhalit nemocné srdce
Srdeční onemocnění jsou...
Zácpa není banalita! Zdraví umí podlomit někdy i velmi citelně
Slovníček pojmů
Články: Slovníček pojmů
Nevíte, co vám lékař ve...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Homeopatika si dokážou poradit i s akutní rýmou
Články: Homeopatika si dokážou poradit i s akutní rýmou
Chladné měsíce roku jsou...
Viry, vetřelci nesoucí nemoc
Články: Viry, vetřelci nesoucí nemoc
Rotaviry, viry žloutenky B...
Alergie na léky
Články: Alergie na léky
Nežádoucí reakce na léky je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x