Pálení a bolesti na hrudi i pod hrudí...

Dobrý den. Již přes rok trpím šíleným pálením na hrudi i pod hrudí, které jakoby přeskakuje...každou chvíli mě pálí jinde nebo celá hruď pálí a jde mi to až k lopatkám.Dříve mě pálilo jak kdy,nyní (cca 6 měsíců) už každý den. Pálení a bolení trvá od chvíle co vstanu, do chvíle kdy usnu.Nemá na to nic vliv, prostě vstanu a hned se tyto stavy dostaví.Pálí mě za hrudní kostí, pod prsy a jde mi to směrem do zad a pod žeberní oblouk, někdy bolest a pálení pociťuji až k pupíku. Pouze ve spánku nic nepociťuji,ale ráno se budím s bolestí pod prsy. Již jsem za tu dobu podstoupila řadu vyšetření a už si nevím rady, čím by to ještě mohlo být... mám za sebou kolonoskopii,vyšetření hadičkou do žaludku,rtg plic, CT břicha (při tomto vyšetření mi byly zjištěny zvětšená játra a pravá ledivna), všemožné krevní náběry,CRP,imunologie, ultrazvuky,ortopedie.. Veškerá vyšetření vyšly v pořádku až na ty játra a ledvinu.Moje OL si již taky neví rady, čim by to mohlo být. Jelikož tyto stavy mám již dlouhotrvající, tak se mi hroutí už i psychika. Často bývám z toho unavená a hrozně nervozní, jak je to nepříjemné a pociťuji to celý den. Snažím se co nejvíce spát,abych pálení a bolest nepociťovala. Ale není to řešením do budoucna. V dubnu 2011 (v tomto roce pálení začalo) si vybavuji, že jsem 5 dní ležela ve vysokých horečkách(žádná rýma, žádný kaše,doktor mi doporučil paralen) a během března - června jsem 2x skončila na pohotovosti z důvodu bolení na hrudi a nemohla jsem skoro dýchat...při kontrole,ale nic nenašly, rtg čistý a v krku pouze rudo...daly mi BIOPAROX, po druhé to samý,ale BIOPAROX nezabral,tak mě OL poslala na ORL, kde mi zjistili zánět hlasivek a tudíž tvrdily, že jak vyléčím hlasivky,tak pálení ustane, že to je z toho.Avška problémy od té doby trvají a stupňují se. Cítím se, jakoby v tom těle od roku 2011 bylo něco špatně...jakobych měla v sobě nějaký bacil, který mě stále trápí. Nemůže to spolu nějak souviset?? Nemohla jsem prodělat nějakou virouvou infekci, která ve mě stále může být?Neexistují třeba nějaký testy na zjištění virů či bacilů v těle?? Nikdy jsem nějak extra nemarodila, žiji již přes 20 let bez sleziny a nikdy žádný extra nemoci, pouze se již 5 let léčím s únikem železa. Prosím poraďte. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k tomu, kolik vyšetření jste již prodělala a že byly všechny negativní, je možné, že tyto potíže jsou psychosomatické. To znamená, že problém není v těle, ale v psychice. Nevím, jestli už někdo tuto možnost zvažoval, ale sama píšete, že v důsledku tělesných obtíží Vám na duši moc dobře není (a je to pochopitelné). Doporučuji Vám návštěvu psychiatra, věřím, že Vám to pomůže. Zdravím Vás a držím palce.

MUDr. Lea Blahníková
MUDr. Lea Blahníková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Obvodní lékař, Vidnava

 
Líbí se vám odpověď?
-12 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: