Pálení a řezání při močení

Dobrý den pane doktore, abych co nejvíce shrnula můj problém. V lednu 2012 jsem musela podstoupit revizi dělohy z důvodu zamlklého těhotenství. Zákrok proběhl bez komplikací, za tři dny jsem byla opět hospitalizovaná z horečkami a diagnóza po propuštění zněla neznámá a jinak neurčená bolest břišní. Cca za tři týdny jsem dostala bolesti v podbříšku a silné pálení a řezání při močení. Má obvodní lékařka mi předepsala ATB Gyrablok (přesně nevím název) veškeré obděry v pořádku i urikult neg. Po ATB akutní pálení ustoupilo, ale od té doby jsem se ho nezbavila (bolesti břicha již nejsou, jen pálení při močení). Vždy se zhoršuje při čekání na menstruaci a při ní a bezprostředně po styku, ale za dva dy to akutní povolí. Bolest a pálení je v tomto období nesnesitelná. Léčil mě gynekolog, urolog, imunolog... Nikdo neví co to způsobuje. Trpím tím již 9 měsíců, podstoupila jsem 6x urikult, CT ledvin, cystoskopii + kalibraci, gyn. vyšetření chlamídie..... 5x ATB, probiotika perls,urinal akut, urolog. čaje, urovaxom, piju denně 2,5/3l tekutin... A nic. V září jsem měla i krev v moči, přesněji moč normálně zbarvená, ale při dočůrání (zatlačení) na papíru čistá červená krev, opět následovaly ATB a urikult neg. Nyní mi lékařka předepsala ovestin vag. kuličky. Zatím jsem je nechtěla brát, protože už bychom vážně chtěli druhé miminko, ale nějak se nedaří. Je možné že je i toto pálení příčinou? Mám 5letého syna, se kterým jsem přišla do jiného stavu hned na poprvé, to druhé nevydařené těhotenství bylo také na poprvé a teď se snažíme čtvrtý měsíc a nic. Myslíte, že Ovestin by mě mohl "zachránit"? Mohu ovestin brát i při menstruaci nebo mám vynechat. Napsala mi první dva týdny ob den a pak 2x týdně. Jakou léčbu popřípadě vyšetření byste navrhoval vy? Je to vážně strašně ubíjející. Jinak žádné problémy nemám, výtok jen občas (kdysi jsem trpěla na kvasinky, nyní vše v normě) jen to pálení v průběhu močení a cca ještě minutu po té a pak nic. Předem vám moc děkuji za odpověď. M

Odpověď odborníka:

Ve vašem případě bych ještě před plánovanou graviditou se obrátil na ambulanci lůžkového urologického oddělení, aby se tento problém definitivně vyřešil a poté po pokoušel o graviditu, obávám se, že samotný Ovestin Váš problém nevyřeší. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: