Paleni jicnu

Na jicnu mam 3 eroze a překrveny jicen,štavy se mi vraceji jen ve stoje a při chůzy a pokaždem jídle.Dělaly mi PH jicnu 24 h pozorovani a prokazal se patologicky nález.Leky mi vubec nepomahaji,leky už beru přes rok.Včera mi lekař řekl že na operaci se mě boji dat že pak hrozy velke komplikace nadymani a zvraceni bolesti břicha.Raději piše zatim leky.Jaky mate vy názor na operaci jicnu?Je mi 35 let.Děkuji za odpověd.Zdravim Marek.

Odpověď odborníka:

Rozhodující je místní nález na jícnu a jeho průchodnost. Pokud je dostatečně průchodný a nezúžený je situace vždy příznivá. Dále je vždy třeba zhodnotit funkci svěrače mezi jícnem a žaludkem, zda se natrávená strava nevrací částečně zpět do jícnu, t.zv. reflux, a případnou existenci kýly v této oblasti. Pokud tomu tak není tak by měla být na místě dietní opatření, dnes velmi účinné léky snižující kyselost v oblasti žaludku a jícnu. Lékař gastroenterolog dokáže velmi dobře tyto stavy upravit. Kromě řešení kýly v oblasti jícen žaludek, t.zv. hiatová kiýla, operace patrně není na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Leukocytóza Mohu se zeptat na možnost léčby leukocytozy (benigní, nezjištěné...
  • Zažívanie Pán doktor, nemyslím si, že by to bolo bakteriál. povodu, pretože ma...
  • Zvýšené teploty, leukocytóza Můj otec, kterému je 57 let má již přes dva...
  • Brnění rukou Mam sestru,které je 32 let a má těžké zaměstnání.Je drobna váží 42...
  • Bolest laveho spanku a mr Pisala som Vám ohladom bolesti laveho spánku, ktoru...
  • Ječné zrno Obracím se na Vás s prosbou o radu.Minulý rok v létě,se mi udělalo...
 
Kam dál
Naposledy čtené: