Pálení moč. trubice

Mám dotaz na možnou chronickou chlamydiovou infekci. V listopadu 2015 jsem měl akutní chlamydiovou infekci od své přítelkyně. Na urologii jsem dostal 5dní Ofloxin a po pozitivních výsledcích PCR na Chlam. jsem dostal na 30dní Doxyhexal. (mykoplasma a ureaplasma vyšly neg.). Během braní atb mi mírné svědění a diskonfort v prvních cca5cm m. trubice přešel do nepřetržitého pálení. Ke konci léčby jsem začal brát týden wobenzym, tem mi pomohl, ale po jeho dobrání se toto pálení zase vrátilo. Kontrolní PCR na chlam. z moči po měsíci od léčby bylo negativní. Všechny ostatní vyšetření moč. ústrojí byly v pořádku, byl jsem bez vedlejších problémů (teplota, zimnice, bolesti varlat nebo jinde). Diagnóza od urologa - uretrický syndrom. Pálení ale přetrvávalo až do května, kdy jsem přešel k soukromému urologovi, ten mi našel ve spermatu Streptococcus agalactiae, dostal jsem penicilinové atb a pálení ustoupilo a bylo zase vše v pořádku. Kontrolní kultivace spermatu našla jen Staphylococcus sp. v primokultivaci, prý v normě. Nechal jsem si udělat ještě znovu PCR ze stěru na chlam. Ty vyšly opět negativně. Po dvou měsících se to nepřetržité pálení v m. trubici opět vrátilo, ale sex s partnerkou jsem měl vždy s kondomem.Preventivně jsem stále bral wobenzym. Urolog mi doporučil brufen na zmírnění zánětu s tím, že je to jen podrážděné, moč sediment jsem měl v pořádku, bez bílkovin atd. Brufen po týdnu zabral, ale po vysazení se pálení zase vrátilo. Jiné zdravotní problémy nemám. Je přeci jen možné, že to mohou stále způsobovat zalezlé chlamydie, které by dvakrát vyšly falešně negativně na PCR? Urolog i praktický lékař říkají, že nemusím mít obavu. Po tom všem už jsem ale dost skeptický. Nepiju džusy, kávu - ta to zhoršovala. Urologické čaje nezabírají. Začal jsem chodit i na psychoterapii, protože to nepřetržité pálení v m. trubici je psychicky dost náročné a vysilující. Plánuji brát ten brufen znovu a déle, aspoň tři týdny, když to nepomůže tak zkusím i cystoskopii. Existuje ještě nějaká jiná možnost co by to mohlo být? Např. imunitní problém? (Už před několika lety jsem měl totiž dva nespecifické záněty, vždy toto nepřetržité pálení. Vždy po sexu, STD negativní, Enteroccocus v kultivaci - ATB pomohly a nevracelo se to.)

Odpověď odborníka:

Myslím, že v dané problematice jste dobře informován, myslím, že urolog vás léčí dobře. Zcela přesně popisujete jak léčbu, tak postup vyšetření, tak subjektivní příznaky. Jste dobře pod kontrolou odborného lékaře, určitě se nemusíte do budoucna bát. Ještě existuje k vyšetření cystoskopie, o té se zmiňujete a další vyšetření již nejsou. Pokud máte dobrou zkušenost s Wobenzymem, tak léčbu nechte delší dobu, i 3 měsíce. Ve vaše případě je nyní kondom asi nutností. Myslím, že chlamydie už problém nezpůsobují, jsou přeléčené. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: