Pálení na hrudi, pocit nateklých mandlí

Shruba před dvěma lety jsem měl pálení žáhy, které trvalo cca 14 dní. Potom pálení odeznělo, ale měl jsem ještě nějaký týden nucení na říhání, bez pocitu kyselosti v ústech. Potom nastala několikaměsíční remise (cca půl roku). Potom nastaly problémy, kde jsem měl nutkání říhat, ovše bez pálení žáhy a při říhnutí mě zasvěděly oblouky u patra u mandlí, že jsem byl nucen i si odkašlat. Potom znovu remise. Nyní mám pocity svědění a pálení na hrudi, občasné svědění patra a mandlí. Rovněž se mi před několika málo dny stala věc jakoby mně náhle natekl jazyk a mandle a měl jsem obavy z dušnosti, kteá trochu byla - nakonec se vše vyvinulo v pálení v krku a afty na jazyku a mandlích - ten pocit nateklých mandlí a potažmo "něčeho v krku" přetrvává. Někdy mám s menší dušností problém při fyzické námaze (jsem polyvalentní alergik, aerius, ventolin). V současné době mám tyto problémy - pocit nateklých mandlí (nebo něčěho v krku), ucpaný nos, stékající hleny do krku, pálení a svědění na hrudi (jakoby za hrudní kostí), občasné pálení patra, očí. Bolestivé polykání nemám, naopak mám pocit, že při jídle mi pálení a svědění na hrudi dočasně odezní. Předeším to občasné svědění a pálení a nyní i ten divný pocit v krku a na mandlích mi dělá starosti. Říhání mě netrápí jako předtím. Děkuji za odpověď, Jirka

Odpověď odborníka:

Milý Jiří, měl byste podstoupit vyšetření na ORL ambulanci a, pokud se tím příčina potíží neobjasní, pak dále vyšetření na gastroenterologické ambulanci. Pokud Vám to čas dovolených umožní, začněte své putování u praktického lékaře, který Vás vybaví žádankou a nasměruje na konkrétní osvědčené pracoviště. Ať se Vám brzy uleví!

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: