Pálení nohou

Můj dotaz se týká pálení nohou.Již půl roku léčím trombózu pod pravým kolenem - beru warfarin 3mg a nosím kompresní podkolenky. Trombofilie byla vyloučena. Poslední hodnoty INR zhruba před třemi týdny byly 2,54, ale od té doby jsem zřejmě jednou zapomněla užít tablety. Nejsem si tím ale úplně jistá. Posledních pár dní mě ale začaly pálit nohy, zadní strana obou nohou od lýtek až po zadek. Může se jednat o problém související s trombózou nebo jiný žilní problém? A ještě jsem se chtěla zeptat, zda je možné užívat konopnou mast v kombinaci s warfarinem? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pálení nohou může být od žil, pokud to bude přetrvávat déle, bude vhodná kontrola u svého ošetřujícího lékaře. V některých případech se může jednat o podráždění na punčochy, znám lidi, kteří s tím mají problémy, více se potí a poté jim to je nepříjemné. Více je pravděpodobná jiná příčina než znovu trombóza, protože vás trápí obě nohy. Konopná mast se může s warfarinem užívat.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: