Pálení pochvy

Dobrý den, asi před půl rokem jsem podstoupila chirurgické narušení panenské blány (byla příliš silná a pružná) a od té doby byly při sexu problémy. Ze začátku to bylo nejspíše strachem z bolesti, měla jsem vždycky příliš stažené svaly (které mam i tak podle mé gynekoložky dost silné) pak to začalo pálet, svědět a měla jsem I výtok. Koupila jsem si antimykotika a svedeni a výtok ustali. Nicméně pálení přetrvalo. Když už se to nedalo snést, šla jsem na prohlídku a nechala jsem si udělat výtěry. Nález byl ale negativní. Myslela jsem si tedy, že to je způsobeno nějakým narušením sliznice (ačkoliv o nedostatečné lubrikaci nemůže byt řeč, používáme s přítelem hned od začátku kvůli těmto problémům gel), nicméně posledně přítele pálil dokonce prst, když ho měl uvnitř a prý dost. Dostala jsem recept na Macmiror mast a Macmiror 500 komplex, globule. Nicméně bych je měla užívat pouze v případě pozitivních výtěrů, ale preventivně to prý také nevadí. Už opravdu nevím co s tím. Je možné, že by vyšetření neodhalila vše? Nebo nevíte o co jiného by se mohlo jednat? Objednací lhůty jsou dlouhé, proto jsem se rozhodla vyzkoušet ještě tuto možnost. Díky za odpověď

Odpověď odborníka:

Pravděpodobně se bude jednat o zánět je potřeba zhotovit kultivaci včetně citlivosti mikrobní obraz poševní a podle výsledku nasadit cílenou léčbu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: