Pálení poševního vchodu

Dobrý den, téměř 2 roky mám problémy s poševním vchodem- pálení při močení, bolestivost na dotek a tlak(při sezení, sex je nemyslitelný, hygiena, ...) všechny kultivace vyšly lactobacillus acid. a ojediněle beta hem. streptococcus, dle laboratoře normální nález. Kolposkopicky mám v pochvě spoustu hlenu, výtok světlý až žlutý, bez hrudek, od vodnatého po bílkový. Nemívám bolesti v podbřišku, ani dál za poševním vchodem. Úleva byla jednou, po 8dnech polygynaxu, nicméně 2 dny po dobrání byl problém zpět. Opět kultivace negativní. Mechanicky se snažím rozkrok namáhat co nejméně, občas nemůžu ani chodit s nohama u sebe. Jakékoliv výplachy neúčinné, celková nebo i jiná lokální terapie ATB taktéž. Po Fermalacu přišlo jen zhoršení. Trochu se domnívám, že to souvisí s 3měs. trvající kandidózou, která byla léčena metodou pokus-omyl bez jediné kultivace. Tento můj problém začal cca týden-dva po vyléčení kandidy. Děti nemám, těhotná jsem nebyla. HA jsem brala 3 roky, vysadila jsem během těch 3 měs. s kandidou. Poté ty celé dva roky bez HA, teď ji zkouším znovu, bez zlepšení. Do bazénů nechodím, snažím se větrat co to jde, sladké výjimečně. Napadá Vás, prosím, něco, co bych ještě mohla vyzkoušet? Přeji hezký den, děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den , v podstatě píšete přehled všech doporučení co se dávají na chronickou kvasinkovou infekci...můžete pokračovat s radami jak udržet kyselé pH poševní sliznice tak m, aby se snížilo riziko přemnožení jakéhokoli patogenu .. ale asi bych vyzkoušel jiné pracoviště s jinými laboratořemi , znovu kultivace( kompletní) a jiný rytmus terapie , včetně celkově podávaných antimykotik. Ne z nedůvěry k vašemu lékaři , ale více hlav více vymyslí . píšete že jste z Prahy , pro mne je autorita "přes tyto obtíže" p. Doc Mašata z VFN ( Apolinář), zkuste si tam domluvit konzultaci

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ucpaný nos může upozornit na další zdravotní problém
Pankreatitida
Články: Pankreatitida
Zánět slinivky břišní je...
Pervitin – nejprve „nakopne“, potom vás pomalu zničí
Články: Pervitin – nejprve „nakopne“, potom vás pomalu zničí
Skutečný počet uživatelů...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Rakovina žaludku
Články: Rakovina žaludku
Zhoubný nádor žaludku je...
Alergie může mít podobné příznaky jako nachlazení
Články: Alergie může mít podobné příznaky jako nachlazení
Přichází jaro a s ním...
Chronická pankreatitida aneb Jak povzbudit trávení
Články: Chronická pankreatitida aneb Jak povzbudit trávení
Trvalé poškození tkáně...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: