Pálení při močení

Dobrý den, poprosím o radu. Je mi 22 let. Zhruba 2 měsíce, mám potíže s pálením při močení. Byl jsem u obvodního lékaře, dostal jsem nějaké léky ( nepamatuji si název), ale ty mi nepomohli. Po další konzultaci s obvodní lékařkou, jsem byl objednán na urologii, s tím, že pociťuji pálení a že mě občas píchlo v zádech, spíš po ránu, při prudkém nádechu, přisuzoval jsem to však právě bolestem při močení. Byla mi odebrána moč na kultivaci a Pan doktor, mi udělal ultrazvuk. Vše v pořádku. Odběr krve také v pořádku. Nyní však problém přetrvává, žádné antibiotika jsem nebral. Ráno cítím pálení více, jako bych nemohl vymočit vše, poté co postupně chodím přes den, je močení lepší a lepší, večer už například nepociťuji žádné pálení a proud je podle mého normální, ale když se blíží konec močení, tak moč spíše dokapává a do úplného sucha je pro mě lepší se utřít papírem, zní to asi divně, ale ještě než to budu říkat někde u doktora, rád bych věděl Váš názor. Nedávno jsem se doléčil s kožní infekcí v oblasti třísel a penisu, byla tam bakterie candida, na internetu jsem se dočetl, že tato houba může dělat neplechu v celém těle. Proto se chci zeptat, jestli se mohla přenést do močového ústrojí. Ještě sepíši příznaky: Mírné pálení při močení, čím více vypiji a čím častokrát během dne jdu na WC, tím je močení lepší, večer skoro normální. Mám takový pocit, když domočím, jako bych nevymočil vše, častokrát za den na WC nejdu, asi tak 5-7, podle příjmu tekutin, moč má normální tlak, ke konci však moč spíše dokapává, nedávno vyléčená kožní infekce, způsobená bakterií candida, kterou jsem měl v rozkroku. Kultivace moči v pořádku, krev v pořádku, ultrazvuk v pořádku. Teplotu nemám a ani jsem neměl. Zdá se mě, že se mě lépe močí například v teplé vodě. Nejvíce se bojím úplného selhání ledvin. Proto se ptám, k čemu by jste přirovnal příznaky a jestli je možné zavedení baterie z kůže do močové trubice, popřípadě jestli se nemůže jednat o močové kameny Mockrát děkuji za odpověď, snad jsem vše popsal.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, infekce z kůže se do močového ústrojí asi nepřenese. Zkusil bych ještě vyšetření na pohlavně přenosné infekce

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: