Pálení při močení

Dobrý den, již přes rok mě trápí pálení při močení. Podstoupil sem 2x stěry z moč. trubice a dále cystoskopii. Cystoskopie i stěry byly zcela v pořádku. Po prodělané angině, kdy byl nasazen Augmentin a objevila se vyrážka na pohlaví, byl nasazen Klacid 500 mg po dobu tří týdnů za účelem přeléčení infekce způsobené pravděpodobně ureaplasmou nebo mycoplasmou. Pálení při močení se objevuje stále ale v menší míře. Chtěl sem se zeptat jak je možné se nechat účinně testovat na přítomnost ureaplasmy a mycoplasmy, nebo jestli se může jednat o jiný problém ? Předem děkuji David

Odpověď odborníka:

Nejlepším řešením je podstoupit vyšetření v soukromé laboratoři, která dělá tato vyšetření. Na chlamýdie a mycoplasmata je nejlepší PCR metoda. Na chlamýdie dále detekce antigenu. Mycoplasmata a ureaplasmata pomocí speciální kultivace. U všech se dají stanovit protilátky. Měl by jste dostat Doxycyklin na 10 dní - to zabere, pokud máte zánět moč. trubice.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: