Pálení při močení

Dobrý den. Mám problém a nevím, do čeho přesně jej zařadit. Snad mi pomůžete. Při močení mne pálí močová trubice, bolest jde až do ledvin a stále me pobolívá levý bok, když se pohnu nebo když více dýchám + mě stále mne pálí v podbříšku, je to taková studivá bolest nuticí k močení. U těchto problémů mám i výtok z pochvy a svědění zevních genitálií, trochu mi to připomíná až opruzení. Před 3 dny mi zkončila menstruace a hned se objevilo tohle všechno naráz. Zatím jsem nasadila urologické čaje, denně vypiju tak 2 litry techto čerstvých čajů a k tomu piju i ochucené vody. Vůbec se nic nelepší. Je mi ale hodně divné, že na záchod moc často nechodím (tak 8x za den) a moč mám čirou bez krve a ve velkém množství. Nevím, jestli jít nejdřív k praktickému lékaři nebo rovnou navštívit gynekologa. Prosím moc o pomoc, co by to mohlo být a děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Hlavní potíží jestli dobře chápu , je pravděpodobně dyskomfort s trvalého nucení na močení a pálení. Popisujete pálení močové trubice, pálení podbříšku a zřejmě i tlak v levém bedru. . Zároveň popisujete potíže, které bývají typické pro poševní zánět a zánět poševního vchodu . Oba tyto problémy se u mladých žen často kombinují. Je to dané lokalizací obou orgánových soustav. :-). Nepíšete zda máte teplotu , tedy pravděpodobně ne ?. Pravděpodobně se jedná o kombinovaný stav při infekci pochvy a poševního vchodu ,která vede k velmi nepříjemným potížím při močení, kdy potíže mohou přetrvávat a možné infekce močových cest. Doporučovala bych nejprve navštívit praktického lékaře , který pravděpodobně zkontroluje moč, může dle kliniky odeslat i na ultrazvuk ledvin a močových cest, odebrat krev pokud by jste měla teplotu. Dále je možno také cestou PL nebo gynekologa ) to záleží na zvyklostech ve vašem regionu ) zaléčit vaginitidu. Je nutné dodržet správné časování eventuální antibiotické terapie ( aby nebyla moc dlouhá ) , jinak by se potíže opakovaly stále dokola. Vše je možné provést za podpory nefrologa . Pitný režim určitě dodržujte dále. Není nutné pít urologické čaje, je možné pít různé méně sladké tekutiny. Přeji brzké vyřešení obtíží.

MUDr. Vratislava Kovářová
MUDr. Vratislava Kovářová

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: Fresenius Medical Care - Dialyzační středisko Mělník

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: