Pálení při močení v těhotenství

Dobrý den, už půl roku mě trápí vracející se pálení při močení (objevuje se většinou na druhý den po sexu). Doktora jsem navštívila, když se to vrátilo potřetí za 3 měsíce. Navíc jsem měla vřídek na genitálu a zduřené uzliny v tříslech. V moči nebyla bílkovina, ale v kultivaci přemnožená E.coli. V tu dobu jsem otěhotněla. Nejprve na radu gynekologa jsem se to snažila vyléčit bez antibiotik, ale měsíc se to nezlepšovalo. Nasadili mi Nitrofurantoin. Ale bohužel i po antibioticích pořád cítím časté pálení v močové trubici. Mám čirý výtok. Jsem v 10tt. Mohlo by se jednat o chlamydie (na ty mě netestovali)? Měla bych si nechat udělat i stěr z děložního čípku?? Proč nezabralaantibiotika?

Odpověď odborníka:

Stěr z děložního čípku se dělá automaticky na začátku gravidity, je potřeba zhotovit kultivaci moče včetně citlivosti na antibiotika a podle výsledku cíleně nasadit léky, různé bakterie jsou na antibiotika různě chtivé. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: