Paleni,rezani oci

Dobry den. Uz nejakou dobu me pri cteni ci sledovani televize pali az rezou oci. Nemam je nijak opuchle ani cervene. Je to normalni,zpusobeno napr. unavou? Da se tomu nejak zabranit? Dekuji za vas nazor a cas.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, může se jednat o projev dioptrické vad nebo o syndrom suchého oka. Příznaky se horší při činnostech, kdy je snížená frekvence mrkání a proto můžete nejdříve vyzkoušet volně prodejné umělé slzy aplikované 3x denně. Pokud to nepomůže, tak je nutné přeměřit dioptrickou vadu.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
kapky ocutein | Od: DaJaJ | 18.8.2014 13:32
na diagnózu syndrom suchého oka a radu svého lékaře jsem si zakoupila kapky ocutein sensitiv a v kaceláři už mohu spokojeně trávit dlouhé hodiny.Při pálení z koukání na displej si kápnu a už po pár minutách cítím úlevu.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
S křečovými žilami pomůže příroda
Články: S křečovými žilami pomůže příroda
Křečové žíly mohou na jedné...
Bojujete s vyšším krevním tlakem? Víme, co ho zvedá!
Články: Bojujete s vyšším krevním tlakem? Víme, co ho zvedá!
Vysoký krevní tlak přivádí...
Operace srdečních chlopní může zachránit život
Články: Operace srdečních chlopní může zachránit život
Operace srdečních chlopní...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nesnesete lepek? Jezte quinou!
Články: Nesnesete lepek? Jezte quinou!
Pokud netušíte, co je to...
Spánková laboratoř může odhalit příčiny nespavosti
Články: Spánková laboratoř může odhalit příčiny nespavosti
Spánková laboratoř. Toto...
Bolí vás celé tělo? Možná trpíte fibromyalgií  – část první
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: