Pálení ústí moč. trubice - co dál? vyšetření negativní

Dobrý den, již téměř rok mě trápí problém s penisem - jde hlavně o předkožku v okolí uzdičky a ústí močové trubice (zvenku - tj. ta část co se již nachází na žaludu). Problémy začaly v loňském roce, a byl jsem bez sexuálních zkušeností (panic). V srpnu 2014 jsem byl s pálením poprvé u urologa, ten říkal že to na zánět nevypadá, ale když jsem si stěžoval že se to nelepší, dostal jsem ATB na zánět moč. cest a zároveň se otestovala moč, která vyšla negativně. V září, říjnu jsem byl znovu u urologa, ten říkal že to vypadá jen na mechanické podráždění a poslal mě na kožní - byl jsem postupně na 2 kožních - proběhly tam stěry na mykologii, poté jsem byl poslán na venerologii, kde dělali nějaké testy z moči na pohl. přenosné choroby a tam to také vyšlo negativně. V prosinci 2014 jsem absolvoval operaci varikokély (opět spousta testů - moč, krev, spermiogram) - tam mi ve spermiogramu byly nalezeny kvasinky (avšak minimální množství a urolog který mě operoval říkal že to řešit nemám a že si neumí představit jak by takové množství v té laboratoři indetifikovali) V lednu 2015 jsem byl opět na kožním, kde mi dali Fluktonazol (2 tablety - na ty kvasinky co vyšly ve spermiogramu, prý abych byl v klidu že i kdyby tam byly tak je to zahubí). V únoru 2015 jsem byl znovu na urologii (u jiného lékaře, ten první se odstěhoval), opět test z moči a opět negativní. V březnu jsem měl první pohlavní styk, s partnerkou jsem doteď a i pro ni to bylo poprvé, takže ani tam nebyla nějaká možnost abych od ní něco chytil. V dubnu dostala přítelkyně zánět močových cest, který se jí v květnu vrátil. Bál jsem se, že to souvisí s mým problémem a šel na venerologickou pohotovost, kde mi udělali stěry na bakterie a výtěry z ústí močové trubice (tohle myslím bylo dost rozsáhlé vyšetření, předtím jsem se nesměl den koupat a tuším že 4 hodiny močit) + se znovu dělala moč. Všechny testy byly opět negativní. Přítelkyni našli na gynekologii ze stěrů z močové trubice bakterii ecoli a streptokoka (oboje prý v malém množství), takže na to dostala ATB (mě nepřelečovali). Po přeléčení ATB bylo vždycky všechno OK a najednou se třeba po měsíci ten zánět opět vrátil - v rozmezí duben až záři měla zánět asi 4x. Mě teď 4. září vyšla moč opět negativní na vše, nicméně trápí mě už rok víceméně stejný problém: po masturbaci mě třeba 2 - 3 dny trochu pálí předkožka v okolí uzdičky a občas se stane, že mám trochu zduřelé a začervanalé ústí močové trubice, uvnitř v trubici mě však nic nepálí. Nejde o nějaké velké řezání jako lidé popisují při zánětu, nemožnost močení nebo bolest při močení, spíš takové pálení jako když člověka trochu bolí v krku, nic hrozného, ale tím jak je to neustále dokola, tak je to otravné. Výtok nemám. Přijde mi, jako kdyby to ústí močové trubice bylo nějak odřené (třeba o pyžamo při noční erekci nebo tak), ale je divné, že když je třeba 2 dny vše ok a bez bolesti - tak potom pálení toho ústí močové trubice začne znovu hned po masturbaci i když si dávám pozor, abych to ústí moč. trubice nějak nedráždil (rukou, předkožkou, oblečením) - tak nevím čím to může být, jestli třeba překrvením, nějakým drobným popraskáním té kůže okolo z důvodu erekce (jako že by měla málo elasticity, opravdu už nevím co to může být), odření, podráždění nebo jde opravdu o zánět či jiné bakterie, na které bych měl být negativní. Hlavně všichni doktoři říkají, že je všechno ok, nikdy nic nevyjde a i na pohled tam prý nic nevidí... Kromě výše zmíněných problémů mě poslední rok trápí častější virózy - třeba 2x do měsíce mě trápí bolest kloubů a svalů i třeba jen po malé námaze a celkově pocit že na mě "něco leze" ale většinou bez teploty a hlavně po ránu častá bolest v krku (třeba každý 3. den) - výtěry z ORL opakovaně negativní, krev 2x testováno + předoperační - také negativní, boreliózna také negativní. Chápu, že jako urolog k tomu asi moc nepovíte, jenom jestli to třeba může souviset. Budu rád za jakoukoli radu, už opravdu nevím co s tím, lékaři na mě hledí jako že jsem hypochondr a trochu se bojím toho, že přítelkyně má problémy s těmi opakovanými záněty právě kvůli mě, i když jsem podle všech testů a vyšetření úplně zdravý...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vy tak nějak máte z urologického pohledu vše vyšetřeno. Snad bych zvážil prohlédnutí močové trubice a potom třeba i nervové vyšetření. Existuje uretrální syndrom, což jsou podobné potíže, které nemají jasnou příčinu. Zvyšte přísun tekutin, vynechte dráždivé tekutiny a jídla

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: