Pálení v krku

Dobrý den,znovu moc děkuji za rychlou odpověď paní doktorko Frčová:)Tak jsem byla na ORL a výtěry z krku dopadly dobře,tudíž tam nic nemám.Protože jsem alergická na laktózu,tak mi paní doktorka místo Helicidu 20mg 1cps. rána,předepsala Loseprazol 20mg 0-1-1cps.,psala jsem i panu doktorovi z kardiologie,ten mi to schválil,tak uvidíme jestli to zabere!Když ne,tak by to mohla být ta štítná žláza,říkali.Gastroskopii mi pan doktor nechce udělat,kvůli tomu riziku,prý až po výzkumu,tak snad něco nezanedbá.Jde to zjistit i jinak třeba ph papírkama nebo ultrazvuk a RTG.Jak bych vůbec zjistila,že mám vředy nebo něco podobného spojené s tím?A co bych měla vynechat s jídelníčku?(Kvůli Warfarinu-nepiju,nekouřím,ani moc smažených jídel nejím,jen občas jím sladké,bublinkaté vody nepiju,jen vodu a ovocné čaje,ani nejím moc kořeněná jídla.Můžu kyselé ovoce(jablko,nektarinku,meruňku)Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Evo, děkuji za nové zprávy. Dnes je většina diet již benevolentnějších než v minulosti a nechává se hodně na vypozorování pacientem, co mu nevyhovuje a co naopak prospívá. Kyselejší ovoce či citrusy mohou být dráždivější. To samé platí v případě džusů a ovocnách šťáv. Vhodné nejsou konzervy, nadýmavá zelenina a sladké pečivo (buchty, koláče), alkohol. Vhodný je příjem menších a častějších dávek jídla. Příp. vřed žaludku ultrazvuk nezjistí, rtg v minulosti vyšetřovací metodou byl. Laboratorně z krve se dá zjistit helicobakter, který má příčinnou souvislost s vředovou chorobou žaludku.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: