Pálení v krku

Dobrý den. Přibližně týden mám silnou rýmu. Ta teď ustává, ale zhoršuje se mi pálení v krku. Strepsils nepomáhá. Není to při polykání, ale neustále. Naopak mám pocit, že když jím, pálení se snižuje. Je možnost, že mám streptokoka? Ještě dodávám, že mě bolí hlava. Ale to přisuzuji rýmě. Mockrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bez toho, že bych nález v krku viděla, Vám nemohu říci, zda to je nebo není streptokoková angína. Typicky u této angíny jsou vysoké teploty (38-40st), mandle jsou zduřelé s bělavými povláčky, krční lymfatické uzliny jsou také zduřelé a bolestivé. Při nejasnostech se provádí výtěr. Doporučuji Vám navštívit Vašeho lékaře. Zdravím Vás.

MUDr. Lea Blahníková
MUDr. Lea Blahníková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Obvodní lékař, Vidnava

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: