Pálení v moč.trubici

Dobrý den, ráda bych se s Vámi poradila: po prodělání opakovaných zánětů moč.cest a dobrání různých ATB(již mám čtvrtá za 3 měs.) beru léky na ureaplasma ur. a mykoplasma, streptokok b v pochvě a streptokok b ze stěrů z uretry. Nyní beru Doxybene 100, avšak problémy přetrvávají i po 5 dnech braní ATB. Mám pálení v moč. trubici i mimo močení, neustálý pocit na močení, bolest v krajích podbříška přechází do třísel. Pohlavnímu styku se snažím vyvarovat, partnera jsem poslala na testy, negativní. Chtěla jsem se zeptat 1.)jaký by mohl být jiný zdroj problému než chlamydie/urea/mykopl./zúžená moč.trubice a na co se běžně vlastně dělají testy na urologii-co mám vyžadovat.2.)může tyto problémy způsobovat streptokok b.?3.)za jak dlouho po dobrání ATB je dobré jít na stěry a kultivaci, aby byly výsledky spolehlivé(lékaři mi je z tohoto důvodu nechtěli udělat) 4.)je možné, že tyto problémy způsobují únavu? 5.)prosím o odpověď spíše pro mého tvrdohlavého partnera:měl by se přeléčit, i když z testů z venerologie u něj nebyly prokázané žádné bakterie, které mám já? Mockrát děkuji za odpovědi!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, potíže mohou být způsobeny jakoukoliv infekcí a dalším množstvím nemocí - i které jmenujete. Může jít i o důsledek již přeléčené infekce. Pokud byla prokázána infekce pohlavně přenosná, tak po přeléčení při trvání potíží by se měla provést kontrola. Partner se v takovém případě léčí automaticky rovněž. Kromě stěrů a serologie se má vyšetřit i správná funkce dolních močových cest - ulrazvuk, urodynamika, kalibrace, cystoskopie. Únava může být příznakem

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: