Pálení v oblasti levé mandle

Dobrý den, mám problém s každodenním pálením v krku asi 9 měsíců. Objevilo se mi to 4 měsíce po potratu,kdy jsem dostala Zinnat a náslovalo asi sedmero dalších antibiotik a lokálních antimykotik během půl roku cílených na záněty moč.měchýře spojených s vaginálním (zarudlá pálivá sliznice bez výtoku)problémem v domnění,že jde o kvasinky,ale problém byl dle venerologa streptokok ag. ,přeléčen Penbene na 10 dní,z toho pak doopravdy kvasinky, 2x tableta Mycomax, pálení v krku neustávalo, na ORL údajně chronický zánět hltanu,mandle nezvětšené, občas nějaký drobný čep, lesklá čevenější sliznice, na pohled nic hrozného, největší pálení pod slizničím lymf.převisem pod levou mandlí, z výtěrů nic nevyšlo.Občas mi v krku při mluvení náhle vyschne, občas mám pocit jako kdyby mi tam něco překáželo.Pálení se zhoršuje během dne,hlavně po ovoci. Nyní těhotná, pořád kvasinková infekce,když konečně ustoupila po Macmiroru dole,dostala jsem zanět moudráku, po vytrhnutí krk na pár dní přestal,ale dostala jsem další penicilin a okamžitě velké zhoršení v krku, opět vaginální kvasinková infekce. Neustále mi zaléhá i pravé ucho,jsem zahleněná,ale rýmu nemám. Klokátám Vincentku, mám nosní konvičku, občas desinfikuji zředěným peroxidem vodíku. Už jsem vážně zoufalá. Mohla by to dělat nějaká kvasinková infekce?Bílé povlaky nemám a nevím,zda by se na to přišlo z výtěru? Reflux žaludku?V obou těhotenství mě pálila žáha,ale nic výrazného. Palí mě v krku ale konkrétní světlejší místečko. Díky za odpověď VM

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Vladimíro. Vaše trvající potíže mě velice mrzí, bohužel takto přes poradnu je ale vyřešíme těžko. Ohledně vhodného dalšího postupu je třeba se obracet na toho lékaře, který zná nejpodrobněji Váš celkový zdravotní stav a má k dispozici všechny údaje o dosavadním léčebném a diagnostickém postupu - což by měl být Váš praktický lékař. Jen s kompletními informacemi lze posoudit, zda v dosavadním postupu nebylo něco důležitého opomenuto nebo přehlédnuto. Příčin podobných potíží může být více (reflux, opakovaná nebo nedoléčená infekce, alergie aj.). Případná kvasinková infekce by byla zjistitelná z výtěru - nutno to ale v žádance k vyšetření specifikovat, aby na to byl postup mikrobiologa zaměřen.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x